Studenti francouzštiny vařili africké speciality

20. 3. 2015

Pod vedením Mme Yé Traoré, prezidentky asociace ACA – Art et Culture Africains, připravovalo dvanáct studentů francouzštiny některé tradiční africké speciality.

Workshop, který byl vedený ve francouzském jazyce, se uskutečnil 19. března 2015 v prostorách Francouzské aliance v Ostravě.

Vedle tradičních surovin (čerstvá zelenina, kuřecí maso) mladí kuchaři používali i speciální ingredience – palmový olej, arašídové máslo či pikantní koření. Na závěr studenti uvařené speciality společně ochutnali. A je třeba říct, že se jim moc povedly!

Mgr. Radim Horák

Související články


« zpět


Distanční výuka

COVID-rozvrh hodin tříd (PDF)
COVID-rozvrh hodin třídy 1.E (PDF)
COVID-rozvrh hodin třídy 2.E (PDF)

Z důvodu nulového zájmu ze strany žáků je pozastaven dovoz a odběr obědů. Po opětovném zavedení prezenční výuky bude provoz jídelny obnoven

Přípravné kurzy

Informace o přípravných kurzech pro žáky 7. a 9. tříd.

nová školní vlajka