Zájezd do Velké Británie 2019

9. 10. 2019

Začátek nového školního roku si studenti Jazykového gymnázia Pavla Tigrida opět zpestřili studijním vzdělávacím pobytem ve Velké Británii. Letos jsme vyrazili na námořní výpravu do Skotska, které se účastnilo 47 zdatných námořníků.

Krásou mořského pobřeží, údolími s vřesovišti a jezery i pamětihodnostmi skotských měst jsme byli doslova uchváceni. Tuto zemi jsme prozkoumali na souši i po vodě, dozvěděli jsme se mnoho zajímavého o skotské historii, naučili se základy gaelštiny. Létali jsme jako Harry Potter, viděli tuleně na ostrově Skye, někteří vyzkoušeli kapku pravé skotské whisky při exkurzi v destilerii, jiným se zase zaručeně podařilo vyfotit lochnesskou příšeru. Přesuny autobusem i lodí jsme si krátili prezentacemi, vědomostními kvízy a soutěžemi, ale také zpěvem skotských písní.

Prostě k velké radosti všech se zájezd opět povedl a jsem si jista, že na nádherné Skotsko a zážitky z naší výpravy budeme ještě dlouho vzpomínat.

Mgr. K. Broukalová

Zájezd do Skotska očima žákyň 3.B

Skotsko nám dodalo strašně moc POSITIVE VIBES. Na každém kroku se objevil někdo, kdo se na nás usmál a udělal náš den BETTER.

Věděli jste, že Skoti rádi chodí COMMANDO (tzn. naostro)? Nebýt Tomáše a Patrika, tak to DEFINITELY nevíme.

Každý z nás HAS SEEN Harry Potter, ale kdo kdy letěl na Nimbusu 2000? Ano, pouze DETERMINED žáci JGPT se vznášeli ve vzduchu.

Slyšeli jste legendu ABOUT Nessie? My jsme se s ní dokonce vyfotili.

Ta představa, že studuji v St. Andrew’s a DURING EXAMS počítám racky, kteří poletují nad mořem.

Neuvěřitelné.

Hodně lidí pije WHISKEY, ale vědí vůbec, jak se pije správně? Náš plnoletý Jenda to vyzkoušel. Ovšem na ten zápach z palírny nikdy nezapomeneme.

Věděli byste, jak se zachovat při požáru? EDINBURGH CASTLE některé z nás otestoval se 100% úspěšností.

Víte, kolik obyvatel pohltí ostrov SKYE? My ne, ale víme, kolik ADORABLE tuleňů tam potkáte.

Spočítali jste někdy, kolik pater má PRIMARK? Ten v Amsterdamu měl pět pater plus ONE EXTRA WALLET.

Někteří z nás doháněli BUS, někteří z nás LOST svou peněženku, někteří z nás málem umřeli hlady, někteří z nás podcenili FERRY, někteří z nás BOUGHT OUT Primark, ale úplně všichni si tento zájezd vychutnali TO THE FULLEST.

Děkujeme za možnost BE PART OF IT.

Anna Šamárková, Lucie Škatulová. 3.B

Související články


« zpět