Adaptační kurz 2018

17. 9. 2018

Dne 5. 9. 2018 jsme se my, žáci tříd 1. A a 1. B, vydali na třídenní adaptační kurz, abychom se rychleji seznámili a skamarádili. Tento pobyt se uskutečnil na chatě Mečová v Horní Bečvě, kterou vlastní velmi příjemní majitelé.

První den jsme si stanovili pravidla na celé čtyři roky tak, abychom na nové škole byli co nejspokojenější. Ještě tentýž den jsme se rozdělili do skupin a rozprchli se po okolí chaty, kde jsme plnili různé úkoly. Nacvičovali jsme taneční vystoupení se zpěvem, vyráběli dárky pro třídní učitele nebo třeba psali básně. Všechny úkoly jsme později předvedli ostatním, což byla velká zábava.

Druhý den jsme hráli různé sbližovací hry, ale poslechli jsme si i velmi zajímavé přednášky na vážná témata, např. závislost na drogách, porušování zákonů a další rizikové chování. Poslední den nás pak čekal výšlap k hotelu Martiňák, kde jsme pobyt zhodnotili a pomyslně ukončili. Celkově jsme si to skvěle a ve zdraví užili a budeme na těchto pár dnů bezpochyby rádi vzpomínat.

Matěj Just a Magdaléna Horná, 1. A

Při závěrečném hodnocení na Martiňáku mě napadlo slovo VDĚČNOST. Jsem vděčná za skvělé „děti“, které jsem mohla lépe poznat, ale hlavně bych chtěla moc poděkovat svým dvěma kolegyním, Janě Tomalové a Lence Žvakové, za vynikající přípravu a realizaci. Díky nim jsme se ani chvíli nenudili, leccos zajímavého jsme se dozvěděli a hlavně nám pomohly zkrátit si cestu k sobě navzájem.

Romana Vrbková, třídní 1. A

Související články


« zpět